В уряді ухвалили рішення змінити порядок забезпечення українців безкоштовними продуктовими наборами в умовах воєнного стану. Подробиці викрили на урядовому порталі.

У Кабміні внесли зміни до порядку видачі продуктових наборів. Відтепер цей вид допомоги можуть одержати внутрішні переселенці, які мають право на отримання грошової допомоги за рахунок коштів держбюджету або в рамках допомоги міжнародних організацій.

Продукти, скріншот з відео

Загалом уряд запровадив кілька нововведень, зокрема:

  • продукти від держави безоплатно зможуть отримувати ВПО, які мають право на грошову допомогу;
  • зазначено необхідність дотримуватися обсягів кожного товару в наявності, передбачених законодавством (з допустимим відхиленням ±25% для чаю та кави, ±20% для інших продуктів);
  • встановлена ​​можливість взаємозамінності товарів – у разі відсутності продукти можуть бути замінені наявними (але не більше 4 позицій).

Продуктові набори, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Показати ще

В уряді зазначили, що зробили порядок надання допомоги гнучкішим, що дозволить розширити коло осіб, які матимуть змогу отримати продуктові набори.

Раніше портал Знай повідомляв, як українцям, які втратили у війну роботу, за короткий термін оформити субсидію: інструкція від Мінсоцполітики.

Також наш портал інформував, що українці отримали мільярди гривень: соціальна допомога, виплати переселенцям, пільги та субсидії.

Крім того, ми писали, в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але працівники вимагають поваги.