В Україні розпочався опалювальний сезон і багатьох громадян турбує питання, яким буде розмір субсидій у цей складний холодний період. Відповідь дали під час засідання Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики.

Під час опалювального сезону середній розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг складатиме від 1700 до 1800 гривень щомісяця.

Гроші. Фото: скріншот youtube

Зазначимо, що розмір житлової субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг та обсягом обов'язкового платежу. Маючи дані про дохід сім'ї можна самостійно розрахувати розмір обов'язкового платежу та приблизний розмір субсидії.

Оформлення субсидій. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

За даними Міністерства соціальної політики, за житловими субсидіями щотижня додатково звертається в середньому 15 – 20 тисяч домогосподарств. Якщо порівняти з попередніми роками, то різкого зростання кількості субсидіантів не відбулося, адже часом траплялося й по 30 тисяч звернень. Також наголошується, що грошей на субсидії вистачить.

Скрін, відео YouTube

"Коштів бюджету достатньо, щоб задовольнити потребу у житлових субсидіях. На відповідні потреби Бюджетом цього року передбачено 37,9 млрд. грн.", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, як українцям, які втратили у війну роботу, за короткий термін оформити субсидію: інструкція від Мінсоцполітики.

Також наш портал інформував, що українці отримали мільярди гривень: соціальна допомога, виплати переселенцям, пільги та субсидії.

Крім того, ми писали, в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але працівники вимагають поваги.