Для наших любих читачів є дуже важливі новини. Ми хочемо розповісти, що потрібно українцям узимку, щоби не замерзнути і не залишитися без засобів виживання. Поряд з цим ми ще розповімо, що ж зараз користується популярністю на ринку - про гаджети, апарати обігріву та одяг.

Усім уже зрозуміло, що російські обстріли принесли чимало випробувань. Українці з усією серйозністю замислюються, як правильно перестрахуватися, якщо прийде "тотал блекаут".

Громадяни активно запасаються товарами не тільки на періоди відключення електроенергії, які протягом останніх двох тижнів стали звичайним явищем для багатьох міст, але якщо певний час доведеться обходитися без опалення і води.

Що купують українці на випадок "блекауту", скріншот: delo.ua

Намагаються в цьому допомогти рітейлери та маркетплейси, які підказують, що має бути в кожній квартирі та будинку на екстрений випадок.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

При знеструмленні житла українцям радять купувати павербанки (їхня середня ціна коливається від 500 до 2000 грн), якими можна заряджати портативні гаджети. Також їхню роботу можна підтримувати завдяки сонячним панелям (1-13 тис грн). Для живлення побутової техніки підійдуть генератори (10-25 тис грн).

Опалення дровами. Фото: скриншот з відео

Організувати автономне освітлення квартири чи приватного будинку можна за допомогою свічок (15 грн. за штуку, 100-200 грн. за набір) та ліхтарів (300-600 грн.). Варто купити кілька комплектів батарей АА, ААА та інших форматів (100-600 грн за набір), від яких можуть працювати деякі прилади. Наприклад, радіо або ті ж ліхтарики.

Гасова лампа, скріншот: YouTube

Щоб не замерзнути без опалення, підтримати комфортну температуру в приміщенні можна за допомогою конвекторів, інфрачервоних, керамічних та масляних обігрівачів. Залежно від типу пристрою та його потужності ціна може становити від 600 до 4000 грн. Обігрів приватного будинку можна організувати за допомогою буржуйки (4-7 тис. грн). А ще допоможуть зігрітися пледи та ковдри (200-2000 грн), термобілизна (200-900 грн) та гарячі напої в термосах або термокухлях (300-700 грн).

Готувати та підігрівати їжу можна на туристичних мініплитах (500-1400 грн), для роботи яких підійдуть газові балони різного формату від невеликих картриджів до резервуарів ємністю 20-25 л. Щоправда, не варто забувати, що у міській квартирі використати великі балони заборонено.

Тому мешканцям багатоквартирних будинків потрібно вибирати мініплиту, яка працює від балончиків цангового типу (одного такого вистачає на 1,5-2 години роботи), або ж купувати пальник на сухому паливі (50-60 грн за упаковку).

Зрозуміло, не завадить зробити резерв води. Як питний у пляшках (107 грн за упаковку на 6 шт) або у пляшках (85 грн за 2 штуки), так і води для побутових потреб. Її можна набрати заздалегідь, придбавши каністри чи додаткові пляшки (250 грн за сулію на 19 літрів).

Нагадаємо, пальне у листопаді, чого чекати від цін – експерт пояснив, чому ціна на пальне стабілізувалася.

Раніше повідомлялося, як українцям, які втратили у війну роботу, за короткий термін оформити субсидію: інструкція від Мінсоцполітики.

Також, чим грітимуться взимку українці: тарифи на опалення та обсяг газу у сховищах.