Експерти зазначають, що такого низького рівня газу в сховищах в Україні ще не було, проте споживання газу цього року також скоротилося на 40%.

На початку війни, Уряд видав закон, згідно з яким, тарифи на газ та опалення залишаються сталими під час війни та 6 місяців опісля. Якщо брати порівняння з минулою зимою, то ціни на газ уже зросли на 16%, адже у грудні 2021 року кубометр газу "Нафтогаз" продавав за 6,33 гривні, то цьогоріч – вже за ціною 7,96 гривні за куб.

Скрін, відео YouTube тарифи

Тобто платіжка для споживача, який використовує 200 кубів газу важитиме на 300 грн дорожче. Але це і все подорожчання, яке чекає на українців цього опалювального сезону.

Варто також зазначити, що за словами Дениса Шмигаля, кількість газу у сховищах - 14, 2 млрд кубометрів газу, це найнижчі показники за останні роки. За даними експертів, це на 28% менше ніж минулого року. Але це не стане причиною дефіциту газу в Україні.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Аналітик "Центру розвитку міст" Юрій Щедрін зазначає, що використання цією зимою значно скоротиться внаслідок окупації частини територій та припинення роботи підприємств, а це приблизно на 40% менше.

Тиск газу. Фото: скриншот Youtube

Тут все залежатиме від температури. Якщо зима буде тепла або помірна - цих запасів цілком вистачить, якщо холодна, з аномальними морозами - мабуть, прийдеться щось докупати, але це в крайньому разі. На середньостатистичну зиму повинно вистачити. - зазначив експерт.

Нагадаємо, ми писали, що зміниться для українців з 1 листопада: податки, тарифи та паспортні послуги.

Як повідомляв "Знай.ua" жилетка та ліхтарик не допоможуть? Українцям показали список речей, які необхідні у "темний" час.

Також "Знай.ua" інформував, українці можуть не платити за комуналку: хто потрапив до списку щасливчиків і як захистити себе від платежів.