Через повномасштабну війну багато дітей залишили Україну і навіть вступили до нових навчальних закладів за кордоном, а решту школярів перевели на дистанційне навчання.

Однак деякі мами допускають прогули малюків і нещодавно вперше за таке порушення одна з них отримала штраф.

Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.
Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.

Відповідний вердикт Славутського суду щодо штрафних санкцій опубліковано на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Відомо, що таку практику вже запроваджували під час коронавірусної пандемії, тож це не перший випадок за останні роки. Зокрема, мешканку Славути на Хмельниччині визнали винною у неналежному виконанні батьківських обов'язків.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Приводом стало те, що її син пропустив у вересні всі онлайн-заняття без поважних причин. Її зобов'язали сплатити штраф у розмірі 1700 гривень, а ще потрібно буде сплатити майже 500 гривень судового збору.

Гроші. Фото: скрін youtube

Мама вину визнала повністю та розповіла, що провела зі своїм сином виховну бесіду. Відомо, що вона не працює, не заміжня і у неї під опікою є неповнолітні діти.

Раніше ми писали про те, що безробітним українцям не дадуть відсидітися під час війни: чим займатиметься "армія відновлення"

Як повідомляв Знай.ua, рівень бідності в Україні незабаром досягне 55%, і всьому виною шизофренія путіна: які прогнози дають експерти

Також портал Знай.ua писав, що українців попередили про подорожчання нової категорії товарів: дні у непроглядній темряві забезпечені