У частини українських внутрішніх переселенців можуть незабаром забрати виплати. Кабінет міністрів повернув перевірки місць проживання ВПО.

Відповідну постанову ухвалено 14 жовтня 2022 року, і зараз говоримо про причини такого рішення.

Громадяни, які є через повномасштабну війну внутрішньо переміщеними особами, дуже скоро можуть залишитися без виплат із державного бюджету.

Кабінет міністрів, kmu.gov.ua

Проводитимуть перевірки місць проживання ВПО проводитимуть територіальні органи Національної соціальної служби, а перевірятимуть самих громадян вибірково. Тобто не всі поспіль.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Якщо людину не знайдуть за місцем проживання, їй буде залишено повідомлення, в яких зобов'яжуть його з'явитися в територіальному органі соціального захисту за місцем проживання протягом десяти наступних днів.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Якщо за цей час українець не з'явиться, то з наступного місяця виплати не нараховуватимуться. Йдеться про допомогу у 2 тисячі гривень на дорослого, а також у 3 тисячі за дитину чи громадянина з інвалідністю.

Тому у разі переїзду внутрішніми переселенцями слід якнайшвидше звернутися до органу соцзахисту населення або ЦНАПу для актуалізації адреси проживання.

Це пов'язано з тим, що багато українців продовжують отримувати такі кошти навіть після того, як вони повернулися додому. Тобто, спекулюють на війні, і позбавляють таких виплат тих, хто справді цього потребує.

Скрін, відео YouTube

Нагадаємо, що в яких областях України купують найбільше нових автомобілів під час війни: добірка найпопулярніших моделей

Раніше повідомлялося, що 5 простих способів погладити одяг без праски, коли відключили світло

Також, у Бурятії мобілізований вояк відмовився вмирати в Україні, і почав готувати теракт на батьківщині .