Українським водіям показали лазівку, за допомогою якої можна не сплачувати штраф за перевищення швидкості. У яких випадках фото- та відеофіксація поліцією швидкості авто незаконна, повідомляється на сайті юридичної компанії "Дорожній адвокат".

Отримавши штраф за перевищення швидкості, водії в деяких випадках цілком законно можуть відмовитися його оплачувати. Експерти зазначають, що згідно з нормами закону про Національну поліцію фото- та відеоконтроль швидкості транспортного засобу має проводитись у місцях, які позначені спеціальним знаком 5.70. Водночас важливо, щоб інформацію про відеофіксування порушень було розміщено на видному для водія місці.

Автомобили, фото: Знай.ua

Таким чином, розміщення автоматичної техніки контролю за дотриманням ПДР, зокрема швидкісного режиму, дозволено за умови наявності відповідного попереджувального знака.

Автомобіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Експерти наголошують, що якщо водій отримав штраф за перевищення швидкості у місці, де немає позначення про відеофіксацію порушень, але він вважається неправомірним і відповідно його можна не сплачувати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на бензин та повернення дефіциту: як АЗС намагаються заманити клієнтів знижками на дороге паливо.

Також наш портал інформував, як зміняться ціни на пальне після повернення Володимиром Зеленським акцизи: детальна аналітика.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав.