Українці мають право отримати безоплатно низку лабораторних діагностичних досліджень та швидких тестів, звернувшись до сімейного лікаря.

Сімейний лікар може оглянути пацієнта, провести скринінг на певні захворювання, зробити швидкі тести на інфекційні захворювання. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Медики, скріншот: YouTube

Серед діагностики, яку пропонує сімейний лікар, може бути електрокардіографія, пікфлуометрія, ото офтальмоскопія, вимірювання гостроти зору. Також лікар може направити на безоплатну перевірку розладів психіки та поведінки.

Виявлення індивідуального ризику інфекційних та неінфекційних захворювань: туберкульозу, ВІЛ, вірусних гепатитів, серцево-судинних, хронічних респіраторних, онкологічних, діабету тощо. Можна пройти дослідження на раннє виявлення ВІЛ, туберкульозу, гепатитів, інфекцій, які передаються статевим шляхом.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Серед аналізів - це загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, загальний аналіз сечі, загальний холестерин, глюкоза крові.

Для проведення лабораторних досліджень лікар виписує направлення на аналіз та скеровує пацієнта до лабораторії. Якщо перелічені послуги не надаються, поскаржитись можна до інформаційно-довідкової служби НСЗУ 16-77.

Нагадаємо, ми писали, як пройти безкоштовне обстеження та отримати необхідні ліки, клініка на колесах.

Як повідомляв "Знай.ua" українці можуть отримати медичні послуги, не заплативши жодної копійки, кому доступна "шара"

Також "Знай.ua" інформував, українці можуть безкоштовно чіпувати, вакцинувати та стерилізувати домашніх улюбленців: куди звертатися.