Кожен дачник знає, що без якісних добрив важко отримати хороший урожай. Тому особливо дбають про цей важливий етап у городництві.

Щобільше, досвідчені городники та садівники рекомендують використовувати натуральні засоби не лише під час вирощування рослин, а й після збирання плодів.

Водночас не усі знають, що якщо засіяти ділянку сидератами, то можна легко відновити ґрунт до майбутнього сезону. Таким ефективним добривом є рослина-сидерат календула. Це зелене добриво вирішує безліч проблем. Зокрема, вона здатна позбавити хвороб і шкідників, а також насичує землю корисними елементами.

Календула, скріншот з відео

Правила вирощування календули:

Щоб використати усі корисні властивості цієї рослини-сидерату, потрібно дотриматися простих правил її вирощування. Насамперед врахуйте, що найкращим часом для посадки сидерата є кінець літа.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

ПриватБанк запускає революційну програму: що зміниться для клієнтів

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Водночас висівати насіння календули потрібно густо. Все для того, щоб досягти якіснішого результату. Далі до настання заморозків можна викопати квіти, які вже встигли зрости.

Однак існує й інша думка щодо цього, адже дехто вважає за краще залишити посадки на всю зиму, а прибрати сидерати лише навесні, при перекопуванні городу. Водночас майте на увазі, що обидва методи однаково корисні.

Грядки часнику, кадр з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення