Після досягнення пенсійного віку українці можуть продовжувати і працювати, і отримувати пенсію, але є виняток за якого можна втратити право на виплати. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Право на пенсію не залежить від того, чи працює громадянин на момент звернення за нею чи ні, але в даному випадку є один виняток. Пенсійний фонд може припинити виплати, якщо людина отримує пенсію за вислугу років.

Пенсіонери, скріншот з відео

"Згідно зі статтею 7 Закону України "Про пенсійне забезпечення", пенсія за вислугу років призначається і виплачується тільки при звільненні з роботи, яка дає право на таку пенсію", - йдеться у повідомленні.

Так, українцям, які вийшли на пенсію за вислугою років, у разі працевлаштування необхідно враховувати цей нюанс, щоб не залишитись без виплат.

Популярні новини зараз

Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування

Зливи, спека та торнадо: які катаклізми чекають Україну на початку літа

Вони точно залишаться без броні: хтось із українців гарантовано потрапляє під мобілізацію з 18 травня

Мають подати документи до 1 липня: українцям зробили важливе оголошення

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"При влаштуванні на роботу за посадою, що дає право на пенсію за вислугу років, пенсійні виплати припиняють на весь період роботи на цій посаді. Це відбувається і якщо людина працює на таких посадах після досягнення пенсійного віку", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні продовжує скорочуватися реальний розмір пенсій, і для цього є суттєва причина.

Також наш портал інформував, у Мінсоцполітики готуються запровадити універсальну соцдопомогу: хто з українців її отримуватиме.

Крім того, ми писали, що українці отримають одноразову допомогу в 3000 гривень: названі категорії.