Продукти харчування стали однією з головних статей видатків практично кожної української родини, адже ціни з початку війни на деякі позиції злетіли одразу у кілька разів. Навіть сіль та цукор давно перестали бути бюджетними. Як змінилися цінники на ці товари, показує портал Мінфін.

Вартість солі на першу половину жовтня перевищує цінники, які спостерігалися місяцем раніше. У той же час ціни на цукор більш стабільні, хоча й теж трохи піднялися.

Ціни на цукор. Фото: скрін youtube

Так, середньомісячні ціни на сіль в українських супермаркетах наразі становлять 32,55 гривні за один кілограм. У мережі Varus продукт пропонується за ціною 27,50 гривні за кіло, а в Megamarket на 10 гривень дорожче – 37,60 гривні. Варто зазначити, що у вересні середні ціни на сіль становили 30,56 гривні, тобто подорожчання становило майже 2 гривні.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

З цінами на цукор ситуація інакша. Станом на першу половину жовтня середня вартість продукту становить 34,63 гривні за один кілограм, що лише на 3 копійки дорожче, ніж місяцем раніше (34,60 гривні за кілограм). При цьому цукор у фасуванні по 3 кілограми навіть подешевшав – 102,90 гривні проти вересневих 104,62 гривні за кіло.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зростання цін на овочі вразить українців: експерт порадив, до яких сум готуватися.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.