Сьогодні ми живемо у досить страшний та незвичайний час. Вже майже вісім місяців діє комендантська година і після певного часу перебувати на вулиці заборонено. Але, при цьому, порушники все ж таки перебувають.

Депутат Київради Зоя Ярош розповіла, що мають право робити співробітники правоохоронних органів, якщо вони затримали порушника.

Комендантська година вводиться не з забаганки влади, а щоб виявити диверсантів, діяльність яких спрямована на дестабілізацію ситуації в країні.

Перехожі, фото: Знай.ua

Саме тому порушників можуть зупинити представники поліції, Збройних сил України або представники Територіальної оборони, які мають спеціальне бойове розпорядження. Все відповідно до закону про воєнний стан.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

У правопорушника мають перевірити документи, мають право перевірити, куди він слід, а також оглянути автомобіль. Також у громадянина перевіряють час від часу вміст телефону.

Поліція, фото: Facebook

Нещодавно у столиці сталася неоднозначна ситуація. Поліція разом із журналісткою затримали молодого хлопця, який порушував комендантську годину. У нього почали перевіряти вміст телефону і виявили там порнографічні кадри. Це схвилювало громадськість, оскільки в телефоні люди можуть зберігати особисті речі, і законом це не заборонено.

Журналістка ж почала показувати всьому народу в ефірі це, і присоромила хлопця, хоча нічого такого він не зробив, окрім порушення головного правила воєнного часу. Пізніше її усунули з роботи.

Поліція. Фото: Autonews
Поліція. Фото: Autonews

Зоя Ярош зазначає, що на публіку демонструвати вміст телефону заборонено, якщо людина не злочинець.

І навіть якщо людина є злочинцем або підозрюється у скоєнні злочину, то вміст телефону не може демонструватися, така особа має бути затримана та доставлена ​​до відповідних служб — поліції чи Служби безпеки України.

Нагадаємо, що автогаз продовжує дорожчати: як змінилися ціни на "бюджетне" паливо

Раніше повідомлялося, що українців не залякати: після ракетних ударів люди так завзято кинулися донатити, що банки не витримували

Також, в Україні індекс цін на цукор досяг найнижчого значення: що це означає