Для того, щоб полуниця краще вродила у наступному році, наприкінці сезону вона однозначно потребує правильного удобрення. У цьому сходяться усі городники.

Водночас багато садівників обмежується лише вересневою підгодівлею. Адже, як вважається, поживні речовини, внесені в жовтні, рослиною не засвоюються. Саме тому у багатьох дачників склалося неоднозначне ставлення до осіннього підживлення.

Проте, на основі свого досвіду багато фахівців в області вирощування полуниці сходяться на думці, що в жовтні не варто ігнорувати внесення добрив.

Збір полуниці, фото: Facebook

За їхніми словами, це потрібно робити до тих пір, поки не настали очевидні заморозки, саме у цей період ягода прекрасно засвоїть поживні речовини. Щобільше, це дозволить рослині без особливих проблем пережити зиму.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

Досвідчені садівники звертають увагу на те, якщо не проігнорувати жовтневе внесення підгодівлі, то урожай наступного року обіцяє бути багатим і якісним.

Консервована полуниця, фото "Ідеї рецептів"

Якими добривами підживлювати полуницю восени

Побутує думка, що можна просто повторити вересневу підгодівлю, оскільки потреби культури залишилися колишніми. Проте, слід пам'ятати, що у пріоритеті з поживних речовин залишаються фосфор і калій.

Саме тому можна сміливо вибирати будь-яке добриво, в складі якого присутні дані компоненти. А вводити осінню підгодівлю полуниці слід згідно з інструкцією. Наступного ж року залишиться лише підживити полуницю навесні й радіти багатому урожаю

полуниця

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, як виплачуватимуть пенсії у майбутньому: у ПФУ повідомили про зміни