Підтримувати свій імунітет особливо важливо з настанням холодів. Водночас взимку це робити стає все складніше.
Нестача овочів у раціоні, надлишок швидких вуглеводів та мала кількість руху підживлюють втому і нудьгу. Здавалось би, що так триватиме до весни. Але на щастя є способи, які здатні позитивно вплинути на ситуацію.
Зокрема, це вживання корисних та смачних зігрівальних напоїв. Наприклад, обліпихово-імбирного чаю, узвару, теплого молока з корицею, чаю з шипшини та журавлиного морсу.


Обліпихово-імбирний чай
Залити 400 г пюре обліпихи та тертого імбиру 500 мл окропу і проварити 2-3 хвилини, процідити, в охолоджений до 40 градусів напій додати мед.
Замість 5000 — 9500 грн: українці можуть вдвічі збільшити пенсію - що треба знати
Пенсійна амністія, а не індексація: хто отримає по 2 тисячі гривень додатково щомісяця
Нові виплати для пенсіонерів: кому додатково нарахують до 3000 грн
Пенсіонерам виплатять 12 500 грн: кому і що треба подати у ПФУ
Узвар
Добре промити сухофрукти, далі залити їх теплою водою (приблизно 300 г), 3 літрами води й дати настоятися протягом 30 хвилин. Потім довести до закипання і залишити настоюватися під кришкою. Після остигання додати меду.
Тепле молоко з корицею
Повільно нагріти молоко, але не дати йому закипіти. Далі у тепле молоко додати пару крапель будь-якого солодкого сиропу і збити до дрібних бульбашок. Додати трохи кориці для аромату.
Чай із шипшини
Розім’яти сушені або свіжі плоди ножем, залити окропом і дати настоятися протягом ночі. Найкраще для цього використати термос. Опісля процідити.
Журавлинний морс
Розім'яті в пюре ягоди та залити 500 мл води закип'ятити із цукром. Дати настоятися, а потім процідити.
Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів
Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа
Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота