Підтримувати свій імунітет особливо важливо з настанням холодів. Водночас взимку це робити стає все складніше.

Нестача овочів у раціоні, надлишок швидких вуглеводів та мала кількість руху підживлюють втому і нудьгу. Здавалось би, що так триватиме до весни. Але на щастя є способи, які здатні позитивно вплинути на ситуацію.

Зокрема, це вживання корисних та смачних зігрівальних напоїв. Наприклад, обліпихово-імбирного чаю, узвару, теплого молока з корицею, чаю з шипшини та журавлиного морсу.

Обліпиха, фото з вільних джерел

Обліпихово-імбирний чай

Залити 400 г пюре обліпихи та тертого імбиру 500 мл окропу і проварити 2-3 хвилини, процідити, в охолоджений до 40 градусів напій додати мед.

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Показати ще

Узвар

Добре промити сухофрукти, далі залити їх теплою водою (приблизно 300 г), 3 літрами води й дати настоятися протягом 30 хвилин. Потім довести до закипання і залишити настоюватися під кришкою. Після остигання додати меду.

Тепле молоко з корицею

Повільно нагріти молоко, але не дати йому закипіти. Далі у тепле молоко додати пару крапель будь-якого солодкого сиропу і збити до дрібних бульбашок. Додати трохи кориці для аромату.

Шипшина, фото: Знай.ua

Чай із шипшини

Розім’яти сушені або свіжі плоди ножем, залити окропом і дати настоятися протягом ночі. Найкраще для цього використати термос. Опісля процідити.

Журавлинний морс

Розім'яті в пюре ягоди та залити 500 мл води закип'ятити із цукром. Дати настоятися, а потім процідити.

Різдвяний напій з журавлини

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота