Депутати склали новий законопроєкт, який ставить у рівні умови як звичайні магазини, так і ті, що продають товари через мережу Інтернет

Верховна Рада прийняла за основу документа "Про захист прав споживачів", який адаптує українське законодавство у цій сфері до європейського. Як пояснила Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко, новий законопроєкт ставить у рівні умови як звичайні магазини, так і ті, що продають товари через мережу Інтернет.

Інтернет-покупки // pixabay.com

Зараз, на жаль, при купівлі товарів в інтернет-магазинах споживачам часто надається недостовірна інформація про продукцію, її споживчі властивості, продавці вказують недостовірну ціну та умови доставки. Буває так, що порушується право споживача на розірвання договору, відмову від продукції та повернення коштів.

Так при покупці через інтернет, часто ускладнено повернути товар в 14-денний строк. Трапляються випадки, коли на сайті онлайн-магазину навіть відсутні відомості про його адресу, тому Держпродспоживслужба не може перевірити його, у разі коли покупець скаржиться на порушення своїх прав.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Пропонується також звільнити від судового збору в усіх судових інстанціях споживачів, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про захист прав споживачів, громадські об’єднання споживачів.

Нагадаємо, ми писали, що в Укренерго після масового обстрілу росіянами дали важливі поради: чого категорично не варто робити.

Як повідомляв "Знай.ua" українці знову займають кілометрові черги на АЗС, створюючи дефіцит палива.

Також "Знай.ua" інформував, у жодному разі не робіть цього з хлібом: проблеми зі здоров'ям і життям ходитимуть по п'ятах.