Індекс цін на цукор досяг найнижчого значення з липня 2021 року. Що це може означати насправді і до чого готуватися українцям.

Справа в тому, що середнє значення індексу ФАО цін на цукор у вересні поточного року становило 109,7 пунктів, що на 0,7% нижче, ніж українці могли бачити у серпні місяці.

Ціни на цукор. Фото: скрін youtube

З таким трендом можна сміливо заявити про те, що індекс цін на цукор знижується вже п'ятий місяць поспіль, і досяг свого найнижчого значення починаючи з липня 2021 року.

Причина може ховатися у сприятливих прогнозах виробництва у Бразилії, адже саме вона і є найбільшим експортером цього продукту у світі. Там стабілізувалася погода, більше не йдуть зливи, і що можна побачити за врожайністю цукрової тростини.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Розширенню використання цукрової тростини для виробництва цукру також сприяло зниження цін на етанол та ослаблення бразильського реалу до долара.

Цукор / фото: Pixabay

Але при цьому загальний дефіцит пропозиції цукру у світі обмежує масштаби зниження цін, якщо порівнювати з минулим місяцем.

За даними порталу Мінфін, на сьогоднішній день цінник на цукор близько 34,63 грн/кг. Три кілограми такого ж цукру коштуватиме трохи дешевше, ніж минулого місяця – 102,90 грн.

Сподіваємося, що незабаром ціни на всі продукти зможуть стабілізуватися і повернуться хоча б на довоєнний рівень, оскільки подібна ситуація спостерігається практично з кожним продуктом на полицях у супермаркетах.

Виробництво цукру, фото suspilne

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами .

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.