З початку повномасштабної війни ціни на продукти харчування зробили суттєвий ривок нагору. Подорожчання не обійшло стороною овочі, причому як свіжі, так і консервовані. Портал "Мінфін" показує, що відбувається з цінами на консервований зелений горошок та кукурудзу.
Такі популярні консерви, як зелений горошок та кукурудза, активно використовується в приготуванні різних салатів, зокрема олів'є, а також використовують як самостійний гарнір. Поціновувачам цієї продукції варто бути готовими платити більше.
Так, дані моніторингу показують, що на початку жовтня середні ціни на зелений горошок Верес становлять 36,52 гривні за 400 грамів. У вересні середньомісячні ціни на продукт були помітно нижчими – 34,62 гривні.
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Кукурудза Верес у середньому коштує 36,78 гривні за 340 грамів, при тому, що у вересні ціна становила 35,43 гривні. Подорожчала також кукурудза цукрова та Бондюель – до 30,15 та 62,08 гривні відповідно. У вересні цінники були на порядок нижчі за 29,73 та 59,54 гривні.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.
Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.