Від початку жорстокої кровопролитної війни, яку розпочала загарбницька росія, рівень доходів українців значно знизився. Адже за цей час багато хто втратив роботу, інші ж отримують неповну заробітну плату.

Згідно з даними моніторингу, негативні наслідки кризи на ринку праці не відчула лише п’ята частина громадян, які працюють. Зокрема, 20,5% співробітників зазначили, що їх зарплата залишилася на довоєнному рівні та виплати відбуваються вчасно.

Ситуацію ускладнює й те, що у нинішню кризу ринок праці увійшов у послабленому стані після пандемічної кризи. Згідно з останніми дослідженнями кадрового порталу grc.ua, більша частина українців відчуває нестачу коштів. Щомісяця не вистачає грошей до зарплати 36% опитаних, ще 30% стикається з браком коштів час від часу.

Рівень доходів українців, фото: grc.ua

Погіршення свого фінансового стану більшість пов'язує з воєнною кризою. Наприклад, 44% опитаних працівників зазначили те, що їм стало не вистачати грошей до зарплати відносно недавно, а саме від початку війни.

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Показати ще

З браком коштів за останній рік-півтора стикнулися 18% українців. Ще 15% громадян грошей до зарплати не вистачає постійно. Така ситуація змушує українців працювати більше, шукаючи, де можна додатково заробити гроші. Йдеться про 6,4% українців, які окрім основної роботи, мають додатковий підробіток або вже розглядають таку можливість.

Рівень доходів українців, фото: grc.ua

За даними моніторингу абсолютно впевнені, що протягом найближчих трьох місяців будуть шукати підробіток третина опитаних українців (35%). А ще 28,7% респондентів відповіли, що скоріше за все будуть шукати додатковий заробіток. Опитування було проведено

Дані отримані у результаті дослідження, проведеного кадровим у серпні-вересні 2022 року, свою думку висловили 2600 українців.

Рівень доходів українців, фото: grc.ua

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота