Аграрії відмовляються засівати жито та ячмінь, щоб скоротити збитки.

Генеральний директор HarvEast Holding Дмитро Скорняков зазначає, що збиткові культури такі як ячмінь та жито наступного року засівати не будуть. Про це в інетрв'ю на Аgroreview.

Хліб. Фото: скриншот з відео

Він розповів, що не зважаючи на підвищення ціни, виробництво більшості культур збиткове. А такі культури як ячмінь, жито — виробляти взагалі немає ніякого сенсу. Раніше ячмінь йшов у Китай, але зараз його неможливо туди відправити.

Внутрішня ціна на нього така, що ти маєш збирати 10 т з га, щоб вийти в нуль. Це майже неможливо. Тому гадаю, що в сезоні 2023 ці культури не буде сіяти ніхто - зазначає аграрій.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Хліб. Фото: скриншот з відео

За словами Дмитра Скорнякова, наразі Україна відстає від конкурентів оскільки дешево і повільно продає. Відставання від конкурентів з інших країн спостерігається на усіх рівнях, зазначає аграрій.

Ми дешево і повільно продаємо. Але до цього, щоб посіятись, ми маємо викласти кеш на стіл. А це неможливо. Тож всі аграрії почнуть економити на технологіях, що призведе до зниження врожайності, — додав Дмитро Скорняков.

Нагадаємо, ми писали, що "Нова пошта" дарує українцям знижки на доставку посилок - як отримати і скільки можна заощадити.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні зросте ціна на картоплю, яка до останнього "тримала" планку: у чому причина.

Також "Знай.ua" інформував, Пенсійний фонд повідомив, за яких умов можна отримати додатковий стаж.