За останні кілька місяців у Києві значно зросли ціни на оренду нерухомості. Вартість повернулася практично на довоєнний рівень.

Про це розповіла голова Київського міського відділення Асоціації спеціалістів з нерухомості України.

Станом на сьогоднішній день ціна на оренду житла у столиці зросла на третину після лютневого падіння.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

Експерт зазначає, що зараз ціна лише на 15-20% нижча, ніж це було до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У перші місяці війни квартири тут здавали за дуже низьку вартість, але оскільки ситуація більш-менш стабілізувалася, господарі знову підняли ціни.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Істотне підвищення пов'язане із попитом. Дедалі більше людей повертається, або ж приїжджає до столиці з окупованих чи частково зруйнованих міст.

Наразі орієнтовна ціна за однокімнатну квартиру становить 9-10 тисяч грн, двокімнатну – 14-15 тисяч грн, а за трикімнатну – 15-16 тисяч грн. У перші місяці широкомасштабного вторгнення ціни були 5-6 тисяч гривень, 10-13 тисяч гривень та 12-14 тисяч гривень відповідно.

Київ, фото: Знай.ua

Крім того, сильно впливають на попит нерухомості та загрози російського диктатора путіна про завдання ядерного удару по Києву, тому останні кілька тижнів він знову знизився, але ближче до кінця року є всі шанси вийти на довоєнний рівень.

Такі стрибки, найімовірніше, відбуватимуться аж до закінчення війни, тому потрібно бути готовими до всього, і переглянути всі можливі варіанти.

Київ, фото: Знай.ua

Нагадаємо, який період можуть зарахувати до страхового стажу: у ПФУ назвали умови

Раніше повідомлялося, що українка поділилася неприємним досвідом використання Київстару: як не виявитися ошуканим на гроші через помилку компанії

Також українцям допоможуть з опаленням узимку: хто отримає безкоштовну допомогу