В Україні планується стрімке зростання цін на бензин. Чого чекати водіям від цінників на паливо, і чи чекати на тренд на зниження.

Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Сергій Нагорняк.

За словами експертів, зараз на національному ринку постачання нафти загострилася конкуренція, а ось українські АЗС почали перехоплювати клієнтів.

Часткове відшкодування акцизу на бензин, або дизельне та інше паливо не повинно призвести до значного подорожчання на АЗС. Ціни можуть стати вищими лише на кілька гривень, але вже точно не так, як це було в перші місяці повномасштабної війни.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

На АЗС зараз достатньо пального, і ніякого дефіциту не передбачається найближчим часом.

"Повернення акцизу на пальне істотно не змінить ціни на нього, тому що рентабельність операторів сьогодні непогана. На всіх АЗС пального вистачає", - сказав нардеп.

АЗС вже почали боротися за клієнтів і намагатимуться й надалі компенсувати зайву вартість за рахунок свого бренду. Чи вдасться їм робити це в довгостроковій перспективі - поки що складно передбачити.

бензин, паливо, заправка

"Кожна мережа зараз наполегливо працює над тим, щоб віддати клієнтам та відновити систему лояльності. При цьому кількість автомобілів значно скорочується, немає черг, велика кількість залишається за кордоном", - підсумував Сергій Нагорняк.

Нагадаємо, що українка поділилася неприємним досвідом використання Київстару: як не виявитися ошуканим на гроші через помилку компанії

Раніше повідомлялося, що в Україні знову сильно подорожчало м'ясо: скільки коштуватиме курятина і свинина .

Також, новий закон про здоров'я налякав усіх противників вакцинації: у МОЗ відповіли, чи збираються робити це примусово