В Україні знову спостерігається суттєве подорожчання цибулі. Цінник стрімко зростає, але до зими ситуація ще більше погіршиться.

Цибуля зросла в ціні через активний попит оптовиків і стримування продажів виробниками. Ці два чинники й надалі впливатимуть на подорожчання овоча на ринку. Про це повідомили аналітики проекту EastFruit.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Через ситуацію, що склалася, виробники поступово підвищували відпускні ціни. На даний момент цибуля продається по 25-29 грн/кг ($0,68-0,79/кг), що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

На думку експертів, основною причиною подорожчання цибулі є той факт, що багато господарств змушені призупинити збирання врожаю через дощову погоду, через що суттєво скоротилися обсяги пропозиції овочів на ринку. Також аналітики повідомляють про те, що більшу частину цибулі хорошої якості фермери вважають за краще закладати на зберігання, здійснюючи продаж на даний час невеликими партіями.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Вирощування цибулі, кадр з відео

Цікаво, що зараз цибуля продається в середньому в 4,3 рази дорожче, ніж наприкінці вересня 2021 року. При цьому багато гравців ринку впевнені, що позитивний ціновий тренд збережеться і надалі, оскільки багато фермерів, які не мають власних сховищ, уже встигли розпродати значну частину запасів цибулі.

Раніше ми писали про те, що в Україні водіїв почнуть штрафувати за безкоштовний проїзд дорогами: що потрібно знати

Як повідомляв Знай.ua, українцям двічі підвищать пенсії до кінця 2022 року: у Мінсоцполітики назвали дати

Також портал Знай.ua писав, що ціни на популярні фрукти зірвалися з місця: банани, мандарини та яблука тепер не кожному по кишені