Стало відомо про те, коли українське море знову стане безпечним для мирних громадян. На жаль, у найближчій перспективі купатися там буде ще заборонено, але рятувальники зроблять усе можливе, щоб люди могли насолодитися вітчизняними курортами.

Про це 24 каналу розповів керівник благодійного фонду "Повернися живим" Тарас Чмут.

Справа в тому, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну росіяни залишили в Чорному морі величезну кількість мін, які є небезпечними для відпочиваючих. Поки що країна не має коштів на те, щоб вирішити цю проблему, і все спрямоване на інші сфери, важливіші.

Кораблі у Чорному морі. Фото: YouTube

При цьому нещодавно з'явилася інформація про те, що вони кинули в нашій акваторії не менше 450 хв, але скільки саме їх там залишилося - ніхто не може точно сказати, поки не проведуть повний аналіз.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Але про море ніхто не забуде, про це не варто переживати. Як мінімум, Україна потребує судноплавних шляхів, щоб відправляти та привозити товари.

Одеський порт

"Треба виходити з того, що розмінування знову ж таки може зайняти до 10 років. І це дуже складний процес. Поки що у нас немає достатньої кількості сил та засобів для цього", - зазначає Тарас Чмут.

Тобто всі ці роки купатися в морі може бути небезпечно для життя, але рятувальники обов'язково опрацюють це питання.

Із цим уже пообіцяла допомогти Великобританія. Київ чекає на два тральщики-шукачі мін, і станеться це вже до кінця року, або максимум у 2023, що суттєво розширить наші можливості.

Нагадаємо, що радник ВП Подоляк порівняв мобілізацію в Росії та в Україні .

Раніше повідомлялося, що у Міноборони розповіли, як відбувається підготовка до зимового сезону для ЗСУ: дефіцит форми пообіцяли прибрати

Також мобілізовані росіяни вперше в житті включили голову і намагаються потрапити в полон