В Україні у зв'язку з повномасштабною війною планують скасувати один важливий податок для деяких громадян. Хто і за що зможе не платити, зазначено у законопроєкті №7632, який уже подано до Верховної Ради та готується до голосування.

Так, згідно з документом, українці, житло яких зруйноване або пошкоджене під час повномасштабної війни з російськими загарбниками, зможуть не сплачувати податок на нерухомість. Пропонується скасувати податок для всіх українців, незалежно від того, чи розміщено нерухомість на територіях, де велися чи ведуться бої, чи у тимчасово окупованих населених пунктах.

Зруйнований будинок. Фото: скриншот Youtube

Податок для таких осіб скасовується з того місяця, в якому було зруйновано їхнє нерухоме майно. Водночас факт руйнування необхідно підтвердити актом огляду об'єкта, складеного органом державної влади чи органом місцевого самоврядування.

Сплата податків, кадр з відео

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

У разі ухвалення законопроєкту, українцям, які бажають отримати звільнення від податку, необхідно звернутися до поліції для фіксації факту пошкодження майна зі складанням протоколу огляду місця події.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, декільком категоріям українців повідомили, що буде з їхніми зарплатами під час війни: офіційна заява.

Також наш портал інформував, зниження пенсій у 2023 році: у Мінсоцполітики дали вичерпну відповідь, що чекає на українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.