В умовах повномасштабної війни більша частина видатків з державного бюджету йде на забезпечення армії та безпеки країни, але при цьому фінансування всіх соціальних виплат, зокрема пенсій, продовжується згідно з графіком. Що ж чекає на пенсіонерів у 2023 році, розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону.
Так, у Міністерстві соціальної політики офіційно заявили, що, незважаючи на виклики, які принесла для України повномасштабна війна, українцям не варто турбуватися про свої пенсії. Держава не зменшуватиме або скасовуватиме виплати пенсіонерам у 2023 році.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Як зазначила Оксана Жолнович пенсії, хоч і не значно, але піднімуть – на 5%.

"Не можу говорити, що суттєво зростуть виплати, які заплановані на наступний рік - поки що на 5%, як зросте прожитковий мінімум у грудні. Але точно не плануємо нікому зменшувати виплати і тим більше їх скасовувати. Максимум надалі можуть бути об'єднані виплати, уніфіковані у рамках загальної реформи", - заявила голова Мінсоцполітики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, що українцям показали, на що щомісяця йдуть рекордні суми з держбюджету: дві головні сфери забирають половину коштів.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Крім того, наш портал інформував, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.