Українська влада запустила спеціальний портал для пошуку роботи.

Незважаючи на повномасштабну російсько-українську війну, а також складність ситуації на ринку праці, в Україні запрацював державний веб-сайт із пошуку роботи. "Єдиний портал вакансій" знайде роботу за декілька кліків, якщо, звісно, введені дані знайдуть потрібний запит у мережі інтернет.

Вивіска у Центрі зайнятості. Фото: скриншот з відео

Новий сайт дозволяє знайти інформацію про роботу відповідно до регіону, галузі або напряму, очікуваного рівня зарплати. Нові вакансії з'являються на порталі в режимі реального часу та є максимально актуальними.

Згідно з прогнозом Мінфіну, за підсумками 2022 року загальне скорочення чисельності працюючих українців може становити 5 млн робочих місць. При цьому загальний рівень безробіття у країні становитиме 30%. Тобто майже кожен третій українець працездатного віку не матиме роботи. Такі прогнози містяться у додатку до законопроєкту №8000 про державний бюджет на 2023 рік.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Прапор України на Центрі зайнятості. Фото: скриншот з відео

Станом на даний час, в країні повністю ліквідовано 2 млн робочих місць.

У серпні в Україні налічувалося 278 тис. зареєстрованих безробітних, що є найнижчим показником за весь час розв'язаної Росією війни. При цьому безробітних чоловіків в Україні набагато менше, ніж жінок – їх лише 36%.

Безробіття. Фото: скриншот з відео

Найменший рівень безробіття – у Чернівецькій області, найбільший – у Дніпропетровській.

Нагадаємо, ми писали, що осіннє соцопитування, результати якого дивують: як українці ставляться до мешканців окупованих територій.

Як повідомляв "Знай.ua", що в Україні подорожчали яйця слідом за м'ясом та овочами: скільки коштують і де вигідніше купити.

Також "Знай.ua" інформував, що мавп'яча віспа в Україні — у МОЗ не будуть розголошувати де виникли випадки захворювання.