В уряді спростили процедуру подання заявок на отримання пенсій та допомоги. Ці зміни стосуватимуться лише окремих груп українців. Подробиці повідомив представник Кабінету міністрів у Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови 162, яка регулює особливості виплати та доставки пенсій на період воєнного стану, чим спростив процедуру подання заявок на отримання пенсій.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, нововведення надає право подавати заяви про виплату пенсії чи грошової допомоги до органу Пенсійного фонду або органу соціального захисту населення через сільського, селищного, міського голову або старосту.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Зміни стосуються тих українців, які перебувають на територіях територіальних громад, розташованих у районі проведення воєнних дій чи у тимчасовій окупації чи оточенні. Також таке право зберігатиметься за мешканцями вже звільнених населених пунктів, але лише протягом 3-х місяців після деокупації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн.: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, що українцям показали, на що щомісяця йдуть рекордні суми з держбюджету: дві головні сфери забирають половину коштів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.