В Україні можуть запровадити нові штрафи. Карати планують тих громадян, які практикують мобінг - системне цькування та приниження на роботі. Про це повідомила народний депутат Юлія Гришина у своєму Telegram-каналі.

Юлія Гришина заявила, що законопроєкт №5749, який передбачає штрафи за мобінг, уже прийнятий Верховною Радою в першому читанні. Вона зазначила, що раніше на рівні законодавства було запроваджено сам термін, а тепер настав час запровадити й адміністративну відповідальність за це правопорушення.

робота в офісі, скріншот з відео

"Раніше ми вже прийняли за основу законопроєкт, який вводить в українське законодавство поняття мобінг. Але адміністративну відповідальність за це правопорушення має встановити окремий законопроєкт, яким буде внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Власне те, що ми і зробили", - розповіла нардеп.

Штрафи. Фото: скрін telegram

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Порушникам доведеться або заплатити штраф, який складатиме від 1700 до 2550 гривень за першого випадку мобінгу, або провести від 20 до 40 годин на громадських роботах. У разі повторного порушення чи групового мобінгу штраф на порядок вищий – від 3400 до 5100 гривень або 40-60 годин громадських робіт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українським водіям світять нові штрафи за популярне порушення: доведеться викласти тисячі.

Також наш портал інформував призначення субсидії безробітним українцям: у Мінсоцполітики розкрили важливі деталі.

Крім того, ми писали, українцям розповіли, як діяти у разі відмови у видачі довідки ВПО: інструкція від Мінінтеграції.