У понеділок, 29 серпня, віруючі українці відзначають Горіховий спас. Є, як і на будь-яке інше свято, цього дня особливі прикмети, повір'я, традиції та заборони.

Третій спас відзначається наступного дня після Успіння Пресвятої Богородиці, і низка заборон на роботу скасовується, проте багато хто залишається.

Горіховий спас, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що це завершальне свято з трьох літніх спасів, і існує низка заборон.

Ще наші пращури говорили про те, що в ліс неможна ступати у цей день без оберігу, адже там бродить нечиста сила. Вона може завести людину вглиб да такої межі, що вона не вибереться.

Популярні новини зараз

Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

Також, не можна лаятися матом і поганословити. Заздрість та образи із цього дня теж необхідно прибрати. Лише добро і прощення всіх образ.

Церква, фото: Пцу Facebook

Лінуватися і ледарювати просто заборонено. Краще почати готуватися до зими, тобто зробити продовольчі запаси. З давніх-давен люди з цього дня починали збирати новий урожай.

На Горіховий врятував не заборонено працювати у полі, у саду, на городі тощо. До речі, всім, хто потребує, потрібно допомогти.

Цього дня необхідно відвідати церкву та освятити як горіхи, так і хліб із борошна нового врожаю.

Горіховий Спас: джерело: YouTube

Після цього люди йдуть додому, накривають великий стіл та починають трапезувати. Там має стояти настоянка з горіхів, а також свіжий хліб. Без цього свято не вдасться.

Про народні прикмети також не варто забувати.

Горіховий Спас: джерело: YouTube

Якщо у вас багато врожаю горіхів, то хліба буде багато. Якщо погода хороша, то зима буде короткою, а весна прийде доволі рано. На небі бліді зірки — до ясної та сухої погоди на цілий тиждень.

Нагадаємо про сильну молитву для дружин військовослужбовців: щоб коханий повернувся з війни неушкодженим та з перемогою.

Раніше ми повідомляли про молитви, які допоможуть упоратися з болем кожному українцю: можна читати будь-коли доби.