Попри інфляційні прогнози та повернення акцизного збору на паливо, українцям пояснили, чому на АЗС цінники не будуть рости

Ціна на пальне, кадр з відео

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Як раніше вже повідомлялось, в україні планують повернути акцизний збір на паливо, який був скасований на початку війни. За інформацією ЗМІ, про ціни на пальне поки мови не йшло. Тому, відповідно, з'явилась інформація про можливе подорожчання палива. В Мінекономіки роз'яснили ситуація.

Зокрема, там вважають, зо повернення такого акцизу має важливе значення у відновленні доріг. Як відомо, через воєнні дії дороги зараз у не кращому стані. А повернення акцизу дозволить пришвидшити відновлення автодоріг.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Показати ще

“Акциз – це головний механізм наповнення дорожнього фонду. Ворог руйнує нашу інфраструктуру – дороги, мости, які дуже потрібні для економіки. Отже, потрібне джерело для їх ремонту. І це джерело – дорожній фонд. Часткове повернення акцизу дозволить Уряду продовжити відновлення і доріг, і мостів. Ми сподіваємося, що введення акцизу негативно не відобразиться на громадянах. Люди фактично цього не повинні відчути”, – розповів Перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

За прогнозами міністерства, ціна на паливо в Україні не буде рости через те, що вже зараз у світі спостерігається тенденція до зниження цін на нафтопродукти.

Також наш портал інформував, в Auchan пояснили, чи готуватися до дефіциту кавунів і якою буде ціна: "Це лише невелика частина потреб українців".

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на гречку та олію знову змінилися: один із продуктів нарешті став більш доступним українцям.