Український кандидат медичних наук, лікар вищої категорії та дитячий лікар, який веде програму "Школа доктора Комаровського", поділився важливою інформацією для батьків - щодо колік.

А саме – як допомогти дітям і чи можливо це взагалі. У медицині досі немає точних причин появи цих нападів. Але є низка спостережень, які дозволяють звернути увагу на деякі фактори, що провокують.

Лікар Комаровський, фото: Instagram

Порушення режиму годування (особливо перегодовування), недотримання оптимальних параметрів повітря (особливо перегрів), недорозвинення шлунково-кишкового тракту, внаслідок якого виникають посилена перистальтика та газоутворення, деякі гормони, що викликають спазм у кишечнику, неадекватна надмірно емоційна реакція батьків на плач дитини та підвищена матері.

Євген Комаровський, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Поради досить прості - не перегодовувати дітей, пропонувати дитині соску-пустушку в перервах між годуваннями, міняти раціони харчування та, звичайно ж, підтримувати оптимальну температуру та вологість у кімнаті.

Євген Комаровський, фото: Instagram

Євген Комаровський, фото: Instagram

Нагадаємо, доктор Комаровський порадив, що робити, якщо дитину покусали комахи і щось застрягло в носі

Як повідомляв "Знай.ua", доктор Комаровський випадково розкрив інтимний біль друга Тіни Кароль Слави Дьоміна: "Схопився прищ на п*сюні"

Знай.uа писав, доктор Комаровський заявив, що коронавірус ще "літає" в повітрі, війна не зупинила пандемію: "Йде підйом захворюваності"