Стало відомо, що Служба безпеки України ліквідувала мільйонну ботоферму. За чутками, вона належить до політичної сили Петра Порошенка.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню відомства на сторінках у соціальних мережах.

Спецслужбам вдалося ліквідувати мільйонну ботоферму, яка працювала для дискредитації президента Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської. Також, за наказами розхитувалась суспільно-політична ситуація в країні, і все це на замовлення однієї з політичних сил. За даними більшості джерел, йдеться про партію п'ятого президента України Петра Порошенка - "Європейська солідарність".

"Для розгону деструктивного контенту ділки адміністрували понад 1 млн. власних ботів, а також численні групи в соцмережах з аудиторією майже 400 тис. користувачів. У ході багатоетапної спецоперації викрито керівника злочинної групи. Ним виявився громадянин Росії, який проживав у Києві і позиціонував себе як " політичний експерт" - йдеться у повідомленні під постом.

депутати "Європейської солідарності", фото eurosolidarity.org

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Ним було організовано інформаційно-підривну діяльність, і він постійно перебував на зв'язку із нинішнім народним депутатом, що входить до найближчого кола колишньої української влади.

СБУ, фото: Facebook

Задля цього навіть створили спеціальне програмне забезпечення, і по ці послуги зверталися до російського "політтехнолога". Задля маскування обладнання розміщувалося у Києві, Харкові та Вінниці.

Під час обшуків за місцями знаходження організаторів злочину правоохоронці вилучили:

  • апаратно-програмний комплекс, що забезпечує функціонування ботоферми;
  • 5000 сім-карт, які зловмисники використовували для створення та подальшого ведення технічних акаунтів;
  • 200 "Proxy"-серверів для заміни IP-адрес та уникнення блокування відповідних інтернет-ресурсів.

    СБУ, фото: Facebook

"Сьогодні інформаційний фронт не менш важливий, ніж військові дії. І РФ це чудово розуміє – тому й кидає потужні сили на розкол українського суспільства. Ботоферми, псевдоексперти, інформаційно-психологічні операції, нав'язування проросійських меседжів – це все в арсеналі ворога. Він намагається використати будь-який привід, щоб підігріти внутрішні чвари або маніпулювати громадською думкою. На жаль, свідомо чи несвідомо, деякі українські політичні сили підігрують ворогові і ставлять власні амбіції вище за державні інтереси" - зазначив виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк.

Нагадаємо, що криворукі загарбники намагаються "підлатати" Антонівський міст, але все марно

Раніше повідомлялося, що на Росії вигадали нову мету "спецоперації": вже не "визволителі"

Також Польща посилить міць ЗСУ, надавши чергову партію бойової техніки: окупантам приготуватися