У суботу, 28 листопада, українці вшановують пам'ять загиблих під час подій 1932-1933 років, також відомих як Голодомор – геноцид українського народу.
Читайте Знай в Google News!

Традиційно в четверту суботу цього місяця по всій країні проходить акція "Запали свічку пам'яті". І 87-мі роковоини Голодомору не стануть винятком. Про це нагадують українські ЗМІ.

Голодомор, фото - Glavred

У церквах в цей день проводяться поминальні богослужіння, де померлих шанують молитвами. О 16 годині (за Киевом) оголошується Всеукраїнська хвилина мовчання.

Основні жалобні заходи проводяться в Київському музеї "меморіалі пам'яті жертв голодоморів в Україні". У церемоніальних заходах беруть участь перші особи держави, чиновники, громадські діячі.

День пам'яті жертв голодоморів в Україні, фото: Tv.ua

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Показати ще

У Києві цього року 28 листопада обмежать розважальні заходи і приспустять державні прапори. Через пандемію коронавірусу більшість інформаційних заходів буде проведено в режимі онлайн. У школах та інших освітніх заходах буде проведено тематичні уроки про Голодомор 32-33 років.

Голодомор, Уніан

Цікаво, що традиція ставити запалену свічку біля вікон, як знак вшанування загиблих голодною смертю, почалася в 2003 році. Такий обряд придумав історик, політолог і дослідник Голодомору Джеймс Мейс.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Голодомор, відносини з Трампом і жодного слова про Гончарука: Зеленського змусили говорити начистоту.
Як повідомляв Знай.uа, Німеччина не визнає Голодомор геноцидом українського народу.
Знай.uа писав, у Києві презентували книгу про журналіста, який прокричав про Голодомор в Україні на весь світ.