У журналі під назвою British Journal of Nutrition були опубліковані результати наукової роботи, присвячені несподіваній шкоді від регулярного споживання курячих яєць.
Роботою займалися вчені з Австралії, Китаю і Катару.
Читайте Знай в Google News!
Експерти проаналізували дані про харчування 8545 осіб, які були зібрані з 1991 по 2009 роки і встановили, що щоденне вживання більше 38 грамів яєць збільшує ризик розвитку діабету другого типу на 25 відсотків.
Однак щоденне вживання більше 50 грамів яйця людьми збільшує ризик захворювання до 60 відсотків. При цьому, серед чоловіків цей показник був нижче, ніж серед жінок. А отримані дані допомогли вченим довести збільшення ризику появи діабету, яке пропорційно зростанню споживання курячих яєць.
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Раніше дієтолог Айтор Санчес розповів про те, що колір шкаралупи яєць залежить від колірного пігменту, що передається від курки. І ніяк не впливає на поживні і смакові властивості яйця. Колір також нічого не говорить і про спосіб життя курки, яка його знесла.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, вчені винайшли девайс, який допомагає трезветь в 3 рази швидше: повторити можна навіть вдома.
Як повідомляв "Знай.ua", вчені назвали найнебезпечнішу для людства дату: що трапиться 21 листопада.
Знай.ua писав, льодовики Гренландії ховали стародавнє озеро під шаром льоду: побачило світ за тисячі чи мільйони років.