Це не жарти і не просто страшилки - в Україні вже оштрафували понад 45 тисяч громадян за порушення карантинного режиму. У більшості випадків санкції застосовувалися до офіціантів і продавців, клієнтів магазинів, а також супермаркетів.

Читайте Знай в Google News!

Відомо, що штраф, за законом, повинен становити 17 тисяч гривень, проте платять його далеко не всі. Правозахисники кажуть, що часто судді після каяття "прощають" українців і обмежуються усним попередженням. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Маска в авто, скріншот: YouTube

Всього з 12 березня по 5 листопада склали 45 807 адміністративних протоколів за порушення карантину. В результаті потрапили під штраф тільки 1053 українця, кожен з них повинен заплатити по 17 тисяч гривень до бюджету, в результаті скарбниця поповниться на 18,3 млн грн.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

Карантин в Україні, фото: Unian

Що цікаво, найбільше порушували карантин у Дніпропетровській області (4673 протоколи), Харківській (4400), Одеській (3518), Львівській (3199), Херсонській (2215) і в Києві (4283). Кожен четвертий українець носить маску нерегулярно.

Якщо раніше за відсутність масок могли оштрафувати на 17 тис.грн, то зараз штраф буде неприємним, але посильним для будь-якого працюючого українця. Так, якщо, наприклад, прийти в торговий центр і одягти маску на підборіддя, оштрафувати можуть на 170 грн. А якщо порушити правила повторно, штраф становитиме вже 255 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, на Закарпатті копи влаштували облаву в транспорті, "голим" - штраф.

Як повідомляв Знай.uа, слуги Зеленського обклали українців штрафами через маски, а самі розгулюють по раді голими: обурливі кадри.

Знай.uа писав, міністр Малюська розповів, кому можна не носити маски - карати штрафом не будуть.