Пов'язані з пандемією обмеження і направлення наявних ресурсів на подолання COVID-19 стримують важливі програми імунізації. Це констатує Всесвітня організація охорони здоров'я.

Внаслідок чого вже спостерігаються точкові спалахи кору і поліомієліту. Про це повідомляє Організація Об'єднаних Націй.

Читайте Знай в Google News!

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреесус на брифінгу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Женеві заявив, що на початку року Африка була оголошена вільною від поліомієліту. Цьому посприяли скоординовані зусилля багатьох організацій, мільйонів медичних працівників та урядів.

Початок епідемії COVID-19 призупинив регулярні програми імунізації, а діти залишилися в районах високого ризику, вразливих до поліомієліту, пневмонії та кору, за словами Гебреесуса. Він також попереджає, що відмова від викорінення поліомієліту призведе до глобального відродження хвороби.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і ВООЗ, враховуючи ці фактори, відправили екстрений заклик до донорів у всьому світі, щоб зібрати 655 мільйонів доларів, 400 з яких на поліомієліт, а 255 млн доларів - на кір, для подолання небезпечних прогалин в імунізації і направити зусилля на певні вікові групи.

За словами Гендиректора ВООЗ, світ не може дозволити іншим небезпечним хворобам відновити свої позиції. "Хоча світ уважно спостерігає, як вчені працюють над забезпеченням безпечних і ефективних вакцин проти COVID-19, важливо, щоб всі діти отримували вже доступні рятівні вакцини", — підсумував він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Covid-19 в Україні від рекордів, є час видихнути-МОЗ оновило статистику на 8 листопада.

Як повідомляв "Знай.ua", не пускають на роботу без негативного ПЛР-тесту? У МОЗ сказали, що робити.

Знай.ua писав, лікар розповів, кому не можна носити маски: "Може бути непереносимість"