На ньому 10 команд від різних бізнесів в Україні представили проекти інтеграції Цілей сталого розвитку в бізнес-моделі своїх компаній.

В рамках Young SDG Innovators учасники молодіжного руху ДТЕК розробили спеціальну серію інтерактивних уроків для підлітків #БудьЕкоSmart, які знайомлять школярів з цілями сталого розвитку ГД ООН. Онлайн-запуск екоуроків відбувся в червні цього року. І сьогодні їх вже вивчили понад 16 000 школярів з усієї країни. А вже найближчим часом розпочнеться серія офлайн-занять у п'яти класах у різних областях України, де співробітники ДТЕК навчатимуть дітей які знання та побутові навички мають допомогти зберегти планету для майбутніх поколінь.

Як зазначила лідер молодіжного руху ДТЕК і учасниця проекту Євгенія Волкова, участь у програмі Глобального Договору ООН Young SDG Innovators дозволила молоді ДТЕК внести свій внесок у поліпшення екологічної культури в Україні: "ми розуміємо, що починати формувати екологічну культуру в країні варто саме з дітей і підлітків. Тим більше, що наша компанія ДТЕК піклується про майбутнє України і завжди підтримує талановиту молодь. Наш проект допомагає просуванню відразу трьох цілей сталого розвитку ООН: № 12 - відповідальне споживання і виробництво, № 13 - Пом'якшення наслідків зміни клімату, № 15-захист екосистеми суші. Зараз ця навчальна програма проходить сертифікацію в Міністерстві освіти України. Після чого наші методичні розробки та Плани уроків будуть рекомендовані для позакласних занять у всіх українських школах».

До команди Young SDG Innovators ДТЕК разом з Євгенією Волковою увійшли молоді лідери з різних виробничих підприємств компанії: Шахтар з Дніпропетровщини Іван Таранов, еколог зі збагачувальної фабрики Ольга Полякова та енергетик з Луганщини Дмитро Савостьянов. Вони не тільки долучилися до розробки екологічних уроків, а й стали ведучими відеозанят, що транслюються онлайн.

Генеральний директор Глобального Договору ООН в Україні Тетяна Сахарук, коментуючи фінал Young SDG Innovators, зазначила, що зараз саме час шукати нові підходи і можливості в сталому розвитку. Бізнес може рости і розвиватися, вирішуючи глобальні виклики. Слід розглянути бізнес-процеси через призму інноваторства і бажання позитивно впливати на права людини і стан навколишнього середовища.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

За словами Директор зі сталого розвитку ДТЕК Олександра Кучеренко, дуже важливо, що молоде покоління розуміє необхідність формування і розвитку екологічної культури в Україні і активно включається в пошук шляхів для вирішення глобальних проблем. ДТЕК інвестує в освіту і підтримує талановиту молодь. Ініціативи та проекти молодіжного руху ДТЕК сприяють досягненню цілей сталого розвитку ООН і відповідають принципам ESG, якими керується компанія, реалізуючи власну стратегію розвитку.

Проект Young SDG Innovators Program від ГД ООН об'єднав 10 країн (Бангладеш, Бразилія, Великобританія, Данія, Ліван, Мексика, Південна Африка, Туреччина, Україна і США). У кожній країні по 10 команд майже протягом року працювали над розробкою проектів імплементації Цілей сталого розвитку для компаній, в яких вони працюють.