При будівництві другої черги "Охматдит «обладнання для операційних було закуплено компанією» Ріола-Модуль ЛТД" з орбіти міністра екології Романа Абрамовського на 16,6 млн грн дорожче, ніж пропонував один з провідних світових виробників медичного обладнання Trumpf Medical. Про це пише ZN.UA у матеріалі "Зеленський і Степанов відвідали урочистості в "Охматдиті", питання оснащення операційних за завищеними цінами-без відповіді".

Як пише видання, компанія, що спеціалізується на медичному обладнанні, пропонувала закупити аналогічне обладнання за ціною істотно нижче, ніж запропонувала компанія «Ріола-Модуль ЛТД». Наприклад, ДП "Укрмедпроектбуд «погодило закупівлю» Риолой-Модуль ЛТД" медичних консолей, що використовуються як операційні. Шість комплектів консолей, згідно з кошторисом у договорі, обійшлися державі в загальну суму 15,5 млн грн. При цьому один з провідних світових виробників медичного обладнання Trumpf Medical пропонував аналогічне обладнання за 5,5 млн грн. Тобто економія тільки на медичних консолях склала б 10 млн грн або близько 65% від узгодженої кошторисом суми. Аналогічна ситуація при закупівлі операційних світильників: 15,7 млн грн. замість 9,1 млн грн, що пропонував Trumpf Medical.

"Тільки на медичних консолях і світильниках держава заощадила б 16,6 млн грн. "Скільки дитячих життів можна було б врятувати за ці гроші? Наприклад, цієї суми вистачило б, щоб на півтора року закрити потребу в додаткових ліках, реагентах і витратних матеріалах, які фонд "Таблеточки" зараз купує для онкогематологічних відділень і лабораторії «Охматдит»,- пише ЗМІ.

Як повідомлялося, з 2016 року генеральним підрядником будівництва «Охматдит» є ТОВ «Ріола-Модуль ЛТД» — будівельна фірма, в якій, згідно з декларацією 2019 року, нинішній міністр екології працював заступником директора і отримував зарплату. 9 листопада 2019-го ДП "Укрмедпроектбуд «підписало з» Ріола-Модуль ЛТД «новий договір на добудову другого пускового комплексу»Охматдит". Вартість угоди-792,4 млн гривень. З них вартість будівельно-монтажних робіт - 516 925 418,72 грн. Обладнання - 275 564 455,5 грн. Термін дії-до 20 жовтня 2020 року. Закупівля була проведена за переговорною процедурою.
ТОВ "Ріола-Модуль ЛТД" зі статутним капіталом 375 гривень належить Івано-франківцю Володимиру Духовичу, який раніше був партнером по ТОВ " НВО " Стальконструкція "(компанія с.Тарути) Романа Абрамовського — екс-заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та нинішнього міністра Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів.

Після відходу з компанії с. Тарути Абрамовський працював заступником директора ТОВ "Ріола-Модуль ЛТД". У 2019 році Абрамовський отримав у цій компанії 252 337 грн зарплати: Декларація.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Крім того, р.Абамовський раніше мав корпоративні права (які передав дружині) на ПрАТ «Київгідромонтаж», ТОВ «Корнел Україна». Ці організації, як і ТОВ «Ріола-Модуль ЛТД», зареєстровані за однією адресою — 07300, Київська область, Вишгородський район, місто Вишгород, вулиця Шлюзова, 4.