Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пояснив, що Харків випадково і помилково був включений до "червоної зони" - регіонів, у яких у зв'язку з високою захворюваністю на коронавірусну хворобу COVID-19 були запроваджені особливо суворі протиепідемічні заходи.

Читайте Знай в Google News!

Про це очільник МОЗ розповів під час брифінгу за результатами засідання Комісії ТЕБ та НС.

“Сьогодні сталася технічна помилка, коли деякі інформаційні ресурси розповсюдили інформацію, яку вони побачили на ресурсі Центру громадського здоров’я. Там була суто технічна помилка одного із працівників, які роблячи ті чи інші моделювання, зробив цю помилку і ця інформація опинилася спочатку на ресурсах ЦГЗ, а потім журналістами вже була розповсюджена, що це нібито офіційна інформація від Міністерства охорони здоров’я. Зі свого боку хочу вибачитися за технічну помилку, яку допустив один із працівників Центру громадського здоров’я”, - сказав Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Опалювальний сезон 2024-2025: коли включать тепло та якими будуть тарифи для населення

Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін

Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

Показати ще

Варто нагадати, що міністр Степанов на Львівщині відвідав лікарні. Він побував у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Зокрема, міністр оглянув відділення трансплантології.

Також Знай повідомляв, що міністр Степанов пригрозив містам червоної карантинної зони наслідками відмови від дотримання обмежень. Зокрема, чиновник напророкував надзвичайну ситуацію через масові захворювання, коли лікарняне ліжко в інфекційних відділеннях будуть переповнені.

Нещодавно Знай передавав, що Тернопіль виключать з червоної зони карантину. Міністр Степанов заявив, що в місті показники не перевищені.