Міністерство соціальної політики останнім часом активно публікує особливо велику кількість інформації. Це пов'язано з великою кількістю змін у правилах отримання тих чи інших послуг. Однак Міністерство також нагадує і про старих порядках отримання яких-небудь соціальних послуг. Зокрема, відомство опублікувало корисну інфографіку, в якій розповів, кому належать послуги і як їх отримати.

Отримати соціальні послуги безкоштовно громадяни України можуть, якщо їх сукупний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів. Якщо розмір доходу від 2 до 4 прожиткових мінімумів, соціальні послуги будуть надані за диференційовану плату. Також передбачені і деякі винятки. Зокрема, на безкоштовні соціальні послуги можуть розраховувати люди, постраждалі від соціального насильства або торгівлі людьми, інваліди I групи і діти-інваліди, незалежно від групи, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування. Також соцпослуги безкоштовно можуть отримати опікуни дітей або літніх людей, патронажні працівники.
Отримати соціальні послуги люди можуть в територіальному управлінні Соціального забезпечення за місцем проживання, або звернутися в територіальний центр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лазебна поставила крапку в підвищенні пенсійного віку: "Більше нікуди".

Як повідомляв Знай.uа, українцям затримають пенсії? У ПФУ назріває криза, не вистачає 3,4 млрд.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Знай.uа писав, українцям підвищать пенсії в два рази: у Мінсоцполітики озвучили терміни.