Голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков, повідомив про те, що загальний екологічний стан річки Дніпро погіршується з кожним роком. Причиною цього називає виробничі і приватні стоки, які призводять до забруднення фосфатами і, отже, — прискореного росту водоростей.

Прісноводні медузи заселили Дніпро, фото: Олександр Чистяков
Прісноводні медузи заселили Дніпро, фото: Олександр Чистяков

Їх засилля і є головним чинником розмноження прісноводних медуз, на думку екологів та активістів, так як водорості підігрівають воду, змінюють колір річки і створюють сприятливе середовище для розмноження цього виду в річках України. Раніше ці тварини водилися у водах Амазонки, в Південній Америці і, можливо, за чиюсь недбалість опинилися в Дніпрі. Ще три роки тому медузоїдне покоління рідко зустрічалося, але зараз його можна спокійно спостерігати на мілководді біля човнової станції, що біля мосту Патона. Розміром вони приблизно з п'ятикопійчану монету.

Також прісноводних медуз помічають у районі Запоріжжя і різних затоках біля Дніпра. Олександр Чистяков повідомляє, що випадково занесених людиною видів зараз існує близько 30 в найбільшій річці України.

Нагадаємо, що курорти Запоріжжя знову були атаковані медузами. Так у Кирилівці на берег викинуло величезну кількість медуз, які комфортно влаштувалися на Азовському морі.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", американські біоінженери створили медуз-кіборгів, які повинні допомогти вченим в освоєнні і вивченні океану.

Знай.uа писав про відпочиваючих, які стали свідками жахливого видовища. Вони помітили у воді десятки мертвих качок, яких супроводжує нестерпний сморід.