Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.

«З 3 по 9 липня 2020 року ДЕІ перевірила 282 об’єкти, склала 436 протоколів про адмінпорушення. Загальна сума накладених штрафних санкцій – 137 тис грн. До державного бюджету стягнуто до 112 тис грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 15 млн 355 тис грн. Загальна сума пред’явлених претензій складає 6 млн 899 тис грн. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку – 93 тис грн», – написав Андрій Мальований.

За словами голови ДЕІ, на Вінниччині за незаконну рубку дерев на території села Мізяків Калинівського району нараховано збитків і пред’явлено претензію ДП «Калинівський райагроліс» на суму 751 тис 434 грн.

«На Кіровоградщині за забруднення хімічною речовиною 5 земельних ділянок, прилеглих до місця розташування промислових потужностей ТОВ «Кіровоградпостач», нараховано збитків та пред’явлено претензію підприємству на суму 5 млн 671 тис. 921 грн», – повідомив Андрій Мальований.

Посадовець зазначив, що на Полтавщині в рамках кримінального провадження нараховано збитків ТОВ «Еко Форс» на суму 3 млн 637 тис 449 грн за забруднення 878, 94 кв.м земельної ділянки та 90 кв.м засмічення промисловими відходами та фільтратом з накопичувачів на території міського звалища на Дедіївській горі міста Кременчук.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

«На Тернопільщині за загибель 6278 сріблястих карасів нараховано збитків на суму 988 тис 471 грн. Матеріали направлено до Борщівського відділення поліції Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області», – написав Андрій Мальований.

У повідомленні також зазначається, що на Чернігівщині за забруднення земельних ділянок виробничими відходами (барда спиртова) села Загребельна Слобода Сновського району нараховано збитків на суму 2 млн 605 тис 597 грн. Матеріали направлено до Сновського ВП Менського ВП ГУНП в Чернігівській області.