Ненависний грибок не з'являється з нізвідки, адже для нього потрібні комфортні умови. Тому жителі старих будинків знають, що позбувшись від цвілі один раз, не можна бути впевненим, що вона не з'явиться знову. Це означає, що потрібно створити для неї такі умови, щоб у грибка не було ні найменшого шансу.

Цвіль відрізняється феноменальною живучістю і навіть може витримати перебування у відкритому космосі. Однак є кілька натуральних компонентів, які вона не переносить і не буде селитися там, де вони є. Потрібно лише правильно їх використовувати. Про це пише "Со вкусом".

Пліснява, скріншот: YouTube

Засоби від цвілі:

Концентрований оцет

Він знищує 82% цвілі. Просто налийте оцет в пульверизатор, обробіть стіни і кути, залиште кімнату на провітрювання. Запах оцту зникне через кілька годин. Після цього протріть проблемні місця змоченою в содовій воді ганчіркою і натріть нашатирним спиртом.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Масло чайного дерева

Щоб цвіль більше не заводилася, зробіть профілактику маслом чайного дерева. Воно володіє дезінфекційними властивостями і приємним ароматом.

Вам знадобиться:

  • 4 ч. л. ефірної олії чайного дерева
  • 400 мл води
  • 1 ч. л. спирту

Видалення плісняви, скріншот: YouTube

Змішайте інгредієнти у наступній послідовності: спирт, масло, вода. Обробіть розчином проблемні зони, використовуючи пульверизатор. Витирати розчин не потрібно, він повністю екологічний і найбільш ефективний. Замінити масло чайного дерева також можна екстрактом насіння грейпфрута (20 крапель на 400 мл).

Оскільки розчин з часом зовсім не втрачає своїх корисних властивостей, його залишки можна приберегти до наступного разу. За допомогою невеликої кількості масла чайного дерева також можна вивести цвіль і з пральної машини, яка зазвичай селиться в гумці. Після видалення грибкового нальоту поставте машинку на полоскання з додаванням олії чайного дерева. Не використовуйте лимонну кислоту, це псує техніку.

Пліснява, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школярів більше не навчатимуть так, як раніше — що зміниться в українській освіті з 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.ua", пробирались до Європи під покровом ночі — на кордоні з Польщею затримано групу нелегальних мігрантів

Також "Знай.ua" писав, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони — чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня