Аграрна корпорація “Сварог Вест Груп” придбала в лізинг 37 одиниць сільськогосподарської техніки у офіційного дилера JOHN DEERE - компанії “Агротек”, уклавши з 2013 по 2015 рік 27 договорів на трактори, сівалки і самохідні обприскувачі JOHN DEERE. З середини 2015 року корпорація братів Буряків перестала виплачувати лізингові платежі, пославшись на неврожай. Компанія «Агротек» пішла назустріч боржникам, погодивши нові умови, щоб останні змогли розплатитися з урожаю наступного року. Однак, з цього моменту, корпорація “Сварог” перестала виконувати свої зобов'язання і досі продовжує приймати всі можливі заходи, щоб не повертати багатомільйонні борги за поставлену техніку, передає Политрада.

Не прийшовши до порозуміння в переговорному процесі з боржником, компанія “Агротек” звернулася до правосуддя, дійшовши до Верховного суду України. Верховний суд визнав, що корпорація “Сварог” і підконтрольні їй компанії несуть зобов'язання за договорами фінансового лізингу та поруки, укладеним з «Агротек» у 2015-2017 роках, а Центральний апеляційний господарський суд зобов'язав структури компанії «Сварог Вест Груп» виплатити «Агротеку» всю суму боргу. Однак на швидке отримання грошей представники «Агротека» не розраховують - адвокати агрохолдингу відразу ж звернулися в суд щодо відстрочення виконання даного рішення, а також оскаржили це рішення у Верховному Суді і призупинили стягнення.

Офіційним дилером John Deere в Україні допомогою виконавчої служби все ж вдалося повернути майже половину відвантаженої за лізинговими контрактами техніки - частину тракторів і обприскувачів. Однак машини опинилися в такому жалюгідному стані, що «Агротеку» довелося витратити на їх відновлення сотні тисяч доларів.

На сьогодні “Сварог Вест Груп” не планує повертати борги навіть за рішенням суду і придумує схеми, щоб затягнути судові процеси і уникнути відповідальності. Адвокати корпорації подали нові позови в суд Хмельницької області, включивши і програні у Верховному Суді справи. Робиться все можливе, щоб договору поруки з «Агротек» були визнані недійсними, а рішення судів були на користь «Сварога».

Більш того, наявність багатомільйонних боргів і десятків судових процесів у підприємств «Сварог Вест Груп» не завадило корпорації продати їх у лютому цього року «Епіцентру К». Компанії «Сварог Дністр», «Лотівка Еліт», «СК Бужок», «Гізівщина», «Євразія-сервіс» які виступають поручителями за договорами лізингу з «Агротеком», після завершення операції входять в структуру активів «Епіцентру К», який, безумовно, знає про існуючий борг, однак, не поспішає або не хоче вирішувати проблему.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Затягування судів, зустрічні позови, прийняття відверто «притягнутих» рішень на користь боржників, тиск на суддів – це ті методи, які використовують сьогодні структури, що мають пряме відношення до депутатського корпусу України. За фактом, ті, у кого влада і зв'язку, мають зовсім інші можливості і «своє правосуддя», намагаючись все спустити на гальмах і піти від відповідальності. Як кажуть, «Всі рівні, але деякі рівніші за інших».