Вкрай гостра дискусія ведеться навколо підручника з предмету “Основи Сім'ї”, який розроблений для учнів старших класів. У книзі є величезна кількість спірних моментів, які викликали обурення батьків. Незадоволені люди відправляють у Міносвіти тисячі листів.

І справді, за підручником є цілий ряд питань. Від спірних тверджень, до некоректних. Наприклад, автор книги Адріан Буковинський вважає, що контрацепція робить сексуальність “товаром”. У підручнику є й інші дискусійні моменти щодо абортів, календарного методу, і в принципі щодо рішень, прийнятих жінками.

Школа, фото YouTube


Також батьки вказують на те, що підручник пропагує нерівність у сім'ї. Вони вважають, що Буковинський використовував релігійний підхід з патріархальними устоями, в яких жінка повинна повністю підкорятися чоловікові, не сперечатися з ним, і не висловлювати власної думки. Діти ж повинні бути абсолютно слухняними, і їм також заборонено сперечатися з батьками і доводити свою точку зору. Експерти вказують на те, що в підручнику не дотримується принцип освітньої діяльності, і на нього сильний вплив робить релігійна складова.

Нагадаємо, скандальний підручник з релігійним контентом "Основи сім'ї" повертається в українські школи, батьки б'ють тривогу.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа батьки втрачають роботу, діти не ходять в школу — Італія поділилася болючим досвідом карантину, урок для України.

Знай.uа писав в Дніпрі неадекватний підліток відкрив вогонь по живих мішенях - "Іди сюди...".