Для українських водіїв запустили додаток, завдяки якому за номером посвідчення, ІПН чи серією та номером протоколу можна перевірити й заплатити штраф. Запустили роботу додатку МВС і "Штрафи UA".

Понад 850 тисяч штрафів залишається непогашеними, наразі. В гривнях це приблизно 0,5 мільярдів. Здебільшого водії не сплачують штрафи через необхідність проходження низки інстанцій. На що в працюючих українців банально немає часу.

Часто, на різних стадіях сплати, виникають помилки: неточно вказана сума чи надісланий на неправильні реквізити платіж. Велика частина штрафів, сплачених через банки, зависає на рахунках казначейства й автоматично не підтягується в поліцію. Через що оплачено – це не завжди погашено. Натомість, оплата через спеціалізований онлайн-сервіс є найнадійнішим способом.

Дотримання ПДР скріншот: YouTube

Як дізнатись про наявність штрафу, кілька різних варіантів:

Перший. Для початку можна звернутися до найближчого управління патрульної поліції, в відділ адміністративної практики. Їх адреси можна подивитися тут: https://shtrafua.com/adresi-upravlin

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Другий. Зателефонувавши до столичного управління за телефоном (044) 287-82-82, яке працює з 8 до 20 годин щодня. Йдеться про столичних водіїв. Зазвичай по телефону така інформація не надається, але ж у деяких випадках інспектор може піти на зустріч і дещо розповісти. Тож спробувати варто.

Третій. Можна спробувати подивитися в кабінеті водія на сайті МВС. Варто врахувати, що сервіс лише випробується тому інформація в ньому є, але не вся. Тому її варто перевіряти безпосередньо в управлінні патрульної поліції.

Четвертий. У мобільному додатку "Штрафи UA" водій може перевірити наявність боргів перед виконавчою службою (прострочені штрафи, які вже потрапили в виконавчу службу). Заборгованість може бути сформована навіть при сплаченому в останній день штрафі. Додаток допоможе водієві контролювати процеси і в разі виникнення боргу, дізнатися про це вчасно. Наразі це можна зробити лише в iPhone "Штрафи UA" (штрафи, борги та страховки).

Дотримання ПДР скріншот: YouTube

"Це забезпечує прозорість процедури штрафних платежів, що дозволяє збільшити інформованість водіїв і покращує ситуацію зі своєчасністю оплати, знижує навантаження на виконавчі органи і збільшує надходження до бюджету", – каже заступник міністра внутрішніх справ, Сергій Гончаров.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці відзвітують про доходи і сплатять податки — з кого стягнуть 18%, перелік. Які штрафи передбачені за ухилення від сплати податків з доходу

Як повідомляв портал "Знай.ua", пересихають річки і частішають пилові бурі — фахівці пояснили, що сталося з кліматом в Україні. Фахівці пояснили, куди поділася вода та звідки взялися пилові бурі в Україні

Також "Знай.ua" писав, найбідніші та найбагатші області України – у Держстаті розповіли, де заробляють найбільше. Державна служба статистики України оприлюднила попередні дані про доходи та витрати населення