Українським абітурієнтам пояснили, як відбуватиметься вступна кампанія онлайн. Цьогоріч в Україні через карантин все буде абсолютно по-іншому. Під час вступної кампанії-2020 студенти-контрактники зможуть дистанційно подати всі пакети документів, включно з оригіналами, для бюджетників правила подачі документів дещо інші.

Подача документів у внз для абітурієнтів, які претендують на контрактні місця, буде дистанційною. Для абітурієнтів, які претендують на бюджетні місця, - особисто або поштою. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний під час брифінгу.

Студенти і Нефьодов, кадр з відео

"Раніше потрібно було особисто подавати оригінал заяви, підкріплений його підписом. Для студентів, які будуть зараховуватися на контрактні місця, ми робимо повністю дистанційну подачу таких документів", - сказав Стадний.

Також абітурієнтам буде надано можливість особисто подати документи, але за умови дотримання протиепідемічних правил.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

студенти на карантині, скріншот з відео

Наразі МОН розглядає два сценарії проведення вступної кампанії, в залежності від того, коли будуть зняті карантинні обмеження.

Якщо карантинні заходи будуть скасовані до початку червня, зовнішнє незалежне оцінюванн будуе пройде з 25 червня по 17 липня.

У такому випадку вступна кампанія розпочнеться з 1 серпня.

Другий сценарій розглядає варіант, коли карантинні обмеження будуть продовжені до початку серпня.

Тоді ЗНО буде проведене в період з 17 серпня по 4 вересня, а вступна кампанія розпочнеться 25 вересня.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Всеукраїнська школа онлайн і "реальна" освіта — активістка пояснила разючу різницю. У мережі батьки висловлюють невдоволення щодо відеоуроків Всеукраїнської школи онлайн

Як повідомляв портал "Знай.ua", учням пропонують тести з "кінською швидкістю" виконання - "Чи потрібна така школа?". Навчаючись онлайн, дитина отримує не менше стресу, ніж у школі

Також "Знай.ua" писав, Всеукраїнська школа онлайн — головні проблеми батьків, дітей та вчителів вийшли назовні. Результати опитування учасників освітнього процесу в Україні