У Кременчуку районний суд змусив місцевого мешканця заплатити штраф тільки за те, що останній невдало порівняв президента України Володимира Зеленського з французьким письменником Івом Гандоном.

Як відзначається, інцидент мав місце ще 6 березня біля центральної прохідної КВБЗ. Саме тоді житель Кременчука В'ячеслав влаштував одиночний пікет, щоб висловити свою думку щодо правління Зеленського. Так, останній написав на плакаті "Зе Гандон". Таким чином чоловік намагався порівняти українського лідера з французьким письменником-фантастом Івом Гандоном.

Пікетувальник, фото: Телеграфь

Щоправда, правоохоронці розцінили ці слова, як образу та склали на пікетувальника протокол. А вже днями Крюківський районний суд розглянув справу щодо цього порушення та визнав чоловіка винним, наклавши штраф в розмірі 51 гривню штрафу. Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Нагадаємо, не більше 5 тисяч і з додатковими документами – українцям змінили правила грошових переказів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями.

Також портал Знай.uа писав про журналіста, який розповів, чому IQOS найкраща альтернатива палінню і як змінилося його життя за рік без цигарок.