Внаслідок обстрілу проросійських бойовиків загинув український військовий - боєць отримав смертельне осколкове поранення.

Ворожі обстріли на Донбасі не вщухають незважаючи на поминальні дні. Проросійські бойовики, найманці Путіна і кадрові військові РФ на Донбасі протягом доби 28 квітня сім разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Про це повідомив штаб операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Facebook.

Вранці наші захисники поблизу населеного пункту Кримське тричі перебували під ворожим вогнем. Російські найманці з напрямків від окупованих смт Донецький, Сентянівка і Слов'яносербськ (розташованих уздовж траси Бахмутка) випустили 30 мін 120-го калібру. Окрім цього ворог застосував гранатомети різних систем, озброєння БМП і кулемети великого калібру.

Згодом бойовики обстрілювали захисників Хутора Вільний з 82 мм мінометів, а захисників Попасної – з 82 мм мінометів і станкових та ручних протитанкових гранатометів.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

По околицях Оріхового ворог з 120 мм і 82 мм мінометів випустив 9 мін, а неподалік Новолуганського застосовував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Ситуація на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook

З напрямку населеного пункту Первомайськ окупанти відкрили вогонь з артилерійської системи калібру 152 мм. Два снаряди розірвалися неподалік ділянки розведення сил та засобів №2 "Золоте".

На жаль, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав осколкове поранення не сумісне з життям.

"Командування об'єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна і наголошує, що підступні дії окупантів не залишаться безкарними".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ворожі обстріли на Донбасі не стихають ні вдень, ні вночі – в ООС прозвітували про поранених

Як повідомляв портал Знай.ua, львів'яни на колінах зустріли загиблого на Донбасі бійця

Також Знай.ua писав,СБУ знешкодила підривників донецьких мостів