Мешканець Львова під час карантину повернувся з Польщі в Україну і зіткнувся з труднощами при перетині кордону. За його словами, в Україну не пускають у пішому порядку, але курсує автобус, який володіє виключним правом на перетин кордону. При цьому квиток за поїздку в забитому до відмови транспорті коштує 300 гривень.

Користувач Facebook Богдан Шарко, який на момент написання новини вже видалив свою публікацію.

"Кордон "Краковець". Вчора 24.04 перетинав кордон, їхав з Польщі в Україну. До кордону приїхав на машині і як всі інші хотів перейти пішки. Перед польською стороною збиралася черга, коли зібралося близько 25 осіб, приїхав автобус на українському реєстрації, сказали, що перевезуть на українську сторону, але за 50 злотих (310 грн за 300 метрів кордону)", - написав Богдан.

Українця зацікавило, а чи законно це і чи дадуть йому квиток на проїзд, але водії розвели руками і додали, що їм сказали українські прикордонники, якщо не їду з ними, то далі буду стояти біля кордону.

Український кордон, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

При цьому на його питання, чи може він пройти невелику відстань до української сторони пішки, польські прикордонники йому відповіли відмовою.

"З обуренням сів в автобус, але як виявилося, відразу ми не поїхали. Водії чекали ще близько 2х годин поки буде цілий автобус, сидячих місць було близько 60-65 (в кінці нас порахували і було в автобусі 80 осіб, були і стоячі місця) 80 осіб * 50 = 4000 злотих ~ 25000 грн", - додав Богдан.

Чому люди збирають гроші? На це питання так і ніхто відповіді не отримав. І зрозуміло, що хтось просто "кришує" і організовує це перевезення людей. В Україні їх висадили в 100 метрах від кордону, на заправці ОККО і автобус відразу поїхав.

Як стверджує українець, на автозаправці він зустрів поліцію і лікарів в захисних костюмах, які зробили всім прибулим в країну швидкі тести на коронавірус.

"На питання до лікарів: чи це нормально, що в автобусі було 80 чоловік і зараз всі стоять у черзі до лікарів не дотримуючись дистанції, всі просто були в великій "купі". Лікарі просто розвели плечима. Далі на заправці ОККО були люди, перевізники, близько 80-100 осіб, пропонували свої послуги і були всі дуже близько один до одного, без масок, і як один з них мені розповів, є люди, які "кришують" хто і коли може завезти клієнта", - заявив Шарко.

Небайдужий українець також поцікавився у правоохоронців, чому не штрафують за скупчення людей в одному місці, на що отримав коротку відповідь не пхати носа не у свої справи. Ось так відбувається боротьба з коронавірусом в Україні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заробітчанин наклав на себе руки на обсервації - батька 4 дітей не пустили додому та навіть не провідали в лікарні.

Як повідомляв Знай.uа натовп влаштував "голодні протести" через карантин, є загиблі.

Знай.uа писав, не працює кожен сьомий – люди масово страждають від "епідемії" безробіття, що загрожує країні.